Ex-vicepresident Adhin: “Mensen hoeven niet te vrezen voor mij”

‘Ik buig niet onder druk van uitdagingen’

Oud-vicepresident en NDP-parlementariër Ashwin Adhin heeft zijn ambitie voor het presidentschap verder verstevigd. Volgens hem is het nu de tijd om aan de samenleving te presenteren wat zij willen zien. “Na elke verkiezingen is er een heleboel djugu djugu, dan  ga niet praten over het presidentschap. Maar nu is de tijd rijp. Nu kunnen kandidaten hun ambitie verkopen voor de samenleving”, sprak de politicus tegenover lokale media. 

Volgens Adhin is hij zeer gedreven en bekwaam om het hoogste ambt in het land te kunnen vervullen. “Ik word geleid door twee zaken vanaf mijn intrede in de politiek; het leed van de mensen, ik kan niet ertegen. Twee, ik ga voor een haast niet mogelijk zijnde uitdaging. Ik ga de uitdagingen aan. Dat geeft me voldoening. Ik heb de bekwaamheid opgebouwd, en nu ben ik er ready voor.” 

Adhin stelt voorts dat het tijd is dat er verjonging gebracht wordt in de politiek. “Ik wil de middenklasse vertegenwoordigen. Zij dragen de economie, maar zij zijn in de afgelopen tijd vervaagd. Mijn kandidatuur is al bekend bij het hoofdbestuur. Ik heb geen ingeving gekregen, maar mensen vragen mij om voor deze uitdaging te gaan. Mensen hoeven niet te vrezen voor mij. Ik buig niet onder druk van uitdagingen”, aldus het NDP-kopstuk. 

Adhin was tussen 2015-2020 vicepresident en diende onder zijn voormalig voorzitter, president Desi Bouterse. Volgens hem zullen mensen bij de komende verkiezingen anders oordelen dan bij de verkiezingen van 2020. “Mensen zullen beter kunnen inschatten.”

Traditioneel is de functie van president binnen het Surinaams politiek bestel weggelegd voor de voorzitter van de grootste politieke partij van het land. Adhin was in 2020 lijsttrekker voor de NDP in het district Wanica en kreeg 5.601 stemmen. Hij werd als enige NDP’er gekozen in Wanica. 

error: Kopiëren mag niet!