Ruim 5 miljoen mensen getroffen door overstromingen Bangladesh

Aanhoudende moessonregens zorgen in Bangladesh voor grote overstromingen. Meer dan 5,2 miljoen mensen in het land verkeren in crisissituaties. Zover bekend zijn minstens twintig mensen omgekomen.

De getroffen mensen hebben dringend behoefte aan voedsel, schoon water, medicijnen en droge kleding. Maar door het overstromingswater zijn velen van hen geïsoleerd en niet in staat om de hulpgoederen te bereiken, meldt Reuters. Het is nog afwachten wat er de komende dagen staat te gebeuren.

De Meteorologische Dienst van Bangladesh waarschuwt dat de overstromingen kunnen aanhouden als de moessonregens niet stoppen, aangezien het waterpeil heel langzaam daalt.

Meer dan 400.000 mensen hebben een plek in ongeveer 3.500 opvangcentra weten te bemachtigen.

India

Sommige mensen in Bangladesh beweren dat de overstromingen zijn veroorzaakt door het openen van dammen en sluizen in buurland India. Daardoor zou er veel extra water in een korte tijd door de rivieren in Bangladesh suizen.

De Indiase autoriteiten in New Delhi zeggen dat dit niet het geval is. Bangladesh is een van de meest klimaatgevoelige landen ter wereld. Volgens een analyse uit 2015 door het World Bank Institute lopen jaarlijks 3,5 miljoen mensen in Bangladesh risico op rivieroverstromingen.

error: Kopiëren mag niet!