Nieuwe immigratiemaatregelen van Brazilië om illegale doorreis via Sao Paulo tegen te gaan

Brazilië gaat nieuwe immigratiebeperkingen invoeren om de uitbuiting van zijn luchthavens als doorvoerpunten door illegale migranten die de VS en Canada willen bereiken, tegen te gaan. Deze stap is gericht op de grote uitdaging die migranten, voornamelijk uit India, Nepal en Vietnam, vormen. Zij gebruiken Sao Paulo als tussenstop om illegaal Noord-Amerika binnen te komen.

Volgens berichten in het publieke domein is de internationale luchthaven van Sao Paulo een strategisch knooppunt geworden voor migranten die vanuit Azië reizen. Deze personen boeken vluchten naar verschillende bestemmingen met tussenstops in Sao Paulo, maar kiezen ervoor om in Brazilië te blijven in plaats van hun reis voort te zetten.

Deze tactiek heeft geleid tot een toename van het aantal asielaanvragen, wat het Braziliaanse immigratiesysteem overweldigt. Bij aankomst blijven ze in Brazilië en vragen ze een vluchtelingenstatus aan in plaats van hun reis voort te zetten. Dit proces heeft de middelen van Brazilië onder druk gezet en aanzienlijke achterstanden gecreëerd in de behandeling van asielaanvragen.

Volgens de nieuwe regelgeving moeten reizigers uit Azië die zonder visum in Brazilië aankomen, hun reis voortzetten naar hun oorspronkelijke bestemming of terugkeren naar hun thuisland.

error: Kopiëren mag niet!