Directeur Pavel Doerov van Telegram opgepakt in Frankrijk

Oprichter en directeur Pavel Doerov van berichtendienst Telegram is zaterdagavond opgepakt op de Franse luchthaven Le Bourget, meldt de Franse televisiezender TF1.

De politie stond hem op te wachten en arresteerde de techondernemer toen hij uit zijn privéjet stapte op het vliegveld vlak bij Parijs.

Volgens de televisiezender staat Doerov op een lijst van gezochte personen. Justitie in Frankrijk vindt dat Telegram te veel ruimte biedt aan criminelen en het bedrijf daarmee medeplichtig is aan drugshandel, kinderporno en fraude, aldus TF1.

De Russische ambassade zei ‘onmiddellijke stappen’ te zetten om duidelijkheid te krijgen over de arrestatie van Doerov. Telegram heeft nog niet gereageerd op de aanhouding van zijn topman. Telegram heeft meer dan 950 miljoen gebruikers.

Durov, geboren in Rusland en nu woonachtig in Dubai, heeft een dubbele nationaliteit in de Verenigde Arabische Emiraten en Frankrijk. Hij richtte Telegram op in 2013 en woont voornamelijk in de VAE sinds hij Rusland in 2014 verliet.

error: Kopiëren mag niet!