LVV zoekt naar investeerders voor Alliance

De overheid is niet in staat om de landbouwgronden van oud plantage Alliance in cultuur te brengen. Ze heeft daartoe niet de capaciteit en er zijn geen arbeiders. Het staatsbedrijf Alliance valt onder het ministerie van landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). 

Minister Parmanand Sewdien zegt dat hij al enige tijd bezig is ondernemers te interesseren die bereid zijn op Alliance te investeren. Het staatsbedrijf Alliance beschikt bruto over circa 2.200 hectare landbouwgrond. Het is bestaat voornamelijk uit kleigrond en is geschikt voor de teelt van verschillende landbouwgewassen.

De gedachte van het ministerie van LVV is  om een groep van tussen de 5 en 10 ondernemers bereid te vinden om te investeren in de teelt van gewassen. De voorwaarde daarbij zou moeten zijn dat men binnen een bepaalde tijd een bepaalde hoeveelheid areaal in cultuur moet hebben gebracht. Wat voor gewas men er gaat telen maakt minder uit. Belangrijk is dat er geproduceerd wordt. 

Met kleinlandbouw op Alliance gaat het volgens minister Sewdien niet lukken.  Op Alliance zal aan grootlandbouw gedaan moeten worden. Een groot probleem is het gebrek aan arbeiders. Bijna alle arbeiders op Alliance zijn weggetrokken. De 17 die er nog waren zijn door de vorige minister vanLVV overgenomen. Alliance is een oude citrusplantage waar voornamelijk voor de export werd geproduceerd.

error: Kopiëren mag niet!