Bromfietser (45) overlijdt in ziekenhuis paar dagen na te zijn geschept door auto

De 45-jarige bromfietser R.T. is donderdagochtend 22 augustus in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo overleden, nadat hij op maandag 19 augustus was aangereden door een personenauto op de Catharina Sophiastraat in het district Saramacca.

Agenten van het politiebureau Calcutta gingen na melding van een aanrijding tussen een personenauto en een bromfiets naar de locatie voor onderzoek. De agenten constateerden bij aankomst dat de bromfietser van oost naar west reed op de weg, terwijl de auto in tegenovergestelde richting reed. 

Op een bepaald moment moet de automobilist ter hoogte van km  52 door nog onbekende redenen op de weghelft van de bromfietser zijn beland met als gevolg de aanrijding. 

De bromfietser werd meegesleurd en enkele meters verder langs de weg geslingerd. Het slachtoffer, dat over pijn klaagde aan zijn rechterbeen, werd met een beenfractuur in een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar na drie dagen overleed.

Volgens het voorlopige onderzoek van de politie moet de 57-jarige automobilist een blackout hebben gehad. Hij werd dinsdag 20 augustus door de politie ontboden en aangehouden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, waarna hij werd voorgeleid. Na overleg met het Openbaar Ministerie (OM) mocht hij naar huis.

Het lichaam van de bromfietser werd in opdracht van het OM door de politie ter obductie in beslag genomen en is op vrijdag 23 augustus afgestaan aan de nabestaanden.

error: Kopiëren mag niet!