Schoolpakketten project in Nickerie blijft prioriteit ondanks financiële uitdagingen

Ondanks de aanhoudende financiële moeilijkheden, blijft het jaarlijkse schoolpakketten project een onmisbare steunpilaar voor sociaal zwakkere gezinnen in het district Nickerie. Shaouchkhan Abdul, een voormalig jeugdparlementariër van het district, zet zich onvermoeibaar in om ook dit jaar het project voort te zetten.

In een gesprek met de redactie van Dagblad Suriname verklaart Abdul dat hij, ondanks de uitdagingen, vastbesloten is om de traditie voort te zetten. Het project, dat hij op eigen initiatief en met steun van derden organiseert sinds 2017, is volgens hem essentieel voor de gemeenschap. “Het schoolpakketten project is geen luxe, maar een noodzaak”, benadrukt Abdul.

Hij is vastbesloten om minstens 40 pakketten uit eigen zak te financieren en te verdelen onder jongeren in zijn district. Hij toont zich optimistisch over de steun die hij ontvangt, zowel vanuit Nederland als van lokale Surinamers. Dankzij deze toegezegde steun hoopt hij het aantal pakketten te verdubbelen, waardoor het mogelijk moet zijn om zeker 80 jongeren te voorzien van de broodnodige schoolbenodigdheden. 

Ditmaal zullen de tassen verstrekt worden aan het begin van september. Het schoolpakketten project is een belangrijk initiatief dat elk jaar opnieuw aantoont hoe gemeenschappen kunnen samenwerken om het verschil te maken in het leven van jongeren.

Abdul benadrukt dat, ondanks de economische uitdagingen, de inzet voor onderwijs en steun aan de jeugd nooit mag afnemen.

error: Kopiëren mag niet!