“Elk deel van je lichaam is belangrijk” 

Enkele personen zeggen in gesprek met een verslaggeefster van Dagblad Suriname, dat zij het onderhoud van hun gebit niet zo serieus nemen. 

Olivier, die zwaar rookt, zegt dat hij zich niet druk maakt om zijn gebit. “Op den duur  hebben mensen of heeft men mijn opgedane ervaring nodig en ik moet geld maken om mijn gezin te kunnen voeden. Mijn vrouw zeg me wel vaak, schuif op met je gele tanden, wel dat komt door het roken en elke man heeft zijn manier van ontstressen en dat is een van mij. Hoewel ik weet dat het ook aan mijn gezondheid gaat werken naarmate ik ouder wordt, maar anders kan het niet. Voor jongeren is het belangrijk te kijken naar hun gebit, haar en nagels, maar voor iemand die op de hossel is, denk ik alleen aan geld.” 

Sana geeft aan, dat het wel van belang is om op het gebit te letten. “Het eerste dat men ziet wanneer je glimlacht zijn je tanden. En dat niet hebben is niet prettig, je gebit speelt een heel belangrijke rol bij het eten. En als je geen tanden hebt, ga je niet echt kunnen genieten van de dagelijkse maaltijden. De nieuwe dingen voor de verzorging van het gebit of mond zijn duur, maar het kan altijd anders en er zijn in de loop van de tijd heel wat dingen bij gekomen. Maar de ouderwetse dingen blijven top”, aldus Sana.

“Het gebruiken van houtskool, cocosolie gecombineerd met mint en nog heel veel meer. Het grootste deel vind je in huis en er kan ook een heel onderzoek gepleegd worden als men onzeker is van iets voor zij het willen uitproberen. Dus ga er voor, elk deel van je lichaam speelt een belangrijke rol en een uitschakelen kan ook zorgen voor problemen”, aldus Sana. 

Abel stelt, dat hij niet echt let op het onderhouden van zijn gebit, maar van zijn kinderen wel. “Het is helemaal niet prettig om met een rotte tand te zitten en om dat te voorkomen moet je tanden onderhouden. Bij kinderen is het wel anders, de melktanden gaan automatisch weg maar bij het onderhouden gaat het proces heel makkelijk. Ik heb het bij alle vier kinderen van mij meegemaakt”, zegt Abel.

“Twee keer poetsen is standaard, maar na het eten is het ook belangrijk te poetsen of spoelen. Ook na het snoepen is het heel handig, ook al doe ik het niet, maar adviseer het wel vaak. Als volwassene heb je niet echt tijd om aan enkeld dingen te kijken van jezelf, maar je kijkt toch wel hoe het staat met je geliefden.”

TM

error: Kopiëren mag niet!