ABOP-parlementariër Sampie: “Ik blijf nog heel lang in de politiek”

Als het aan ABOP-parlementariër Edgar Sampie ligt, blijft hij nog heel lang in de politiek. De jonge politicus werd bij de verkiezingen van 2020 gekozen op de lijst van de ABOP in Paramaribo. Hij behaalde 998 stemmen.

“Wat mij drijft bij, is het besef, dat ik nog een lange weg heb te gaan in de politiek. In het leven kom je vaak op het kruispunt keuzes te maken. Je moet over de kwaliteit beschikken en God aan je zij hebben om een positieve keuze te maken. In mijn korte periode als lid van De Nationale Assemblee, ben ik vaak op dat kruispunt terechtgekomen. Vooral keuzes die 100% te maken hebben met het partijpolitieke”, stelt Sampie. 

“De keuze van vandaag, kan maken dat je voor altijd mag genieten van politiek succes of dat je 100% van het politieke veld verdwijnt. Daarnaast moet je altijd jouw waarden en principes hooghouden. Het is niet makkelijk, maar het lukt”, zegt Sampie via social media. 

Sampie, die tevens voorzitter is van de vaste commissie Justitie en Politie in de Nationale Assemblee, heeft zich vaak sterk gemaakt voor een betere aanpak van de veiligheidssituatie in het land. Volgens hem zijn er vanaf het begin plannen gepresenteerd om de criminaliteit aan te pakken. Maar de middelen bleven weg. De aanpak moet zonder aanziens des persoon geschieden. Het veiligheidsgevoel moet terug in de samenleving. 

“Ik hoop dat we met de verhoogde zichtbaarheid kunnen doorgaan tot na de verkiezingen”, sprak parlementariër Sampie eerder. Maar hij stelt nu: “Wij houden vol, tot de Almachtige zegt: tot dit punt! Mijn geloof in de natuur versterkt mij op elk moment. Doorzetten is niet slechts een woord, als vechter is het iets dat eenmaal 24 uur in je bloed stroomt”, aldus de politicus in aanloop naar de verkiezingen van 2025.  

error: Kopiëren mag niet!