President Santokhi: “Systeem koopkrachtverstering SoZaVo wordt doorgelicht”

Als het aan president Chan Santokhi ligt wordt het geheel van koopkrachtversterking, dat onderdeel is van het sociaal programma van de regering Santokhi-Brunswijk, weggehaald van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. SoZaVo. Het ministerie is tot nog toe hiermee belast. 

Volgens de president is er bij de uitvoering sprake van enorme inefficiëntie en corruptie. Er worden op diverse manieren gelden weggesluisd. Santokhi gaf aan dat er momenteel een juridisch onderzoek gaande is door het Openbaar Ministerie. “We zijn bezig met een nieuw team, zij zal het sociaal programma doorlichten. Zij zal de screening verbeteren. Wij zetten een traject uit”, sprak president Santokhi tegenover lokale media. 

Dit gebeurt nadat de president vorig jaar al had aangekondigd dat Mark Rommy, die projectmanager is van het Landelijk Woningbouw Programma, het sociaal programma zal gaan trekken. Rommy zou dit onafhankelijk van het ministerie doen. 

Volgens president Santokhi komt het sociaal programma van de regering onvoldoende tot uiting. “Er is enorm veel geld voor het programma, maar de uitvoering is laks geweest. Er komt een deskundig team buiten het ministerie om”,  aldus Santokhi in oktober 2023.

Echter blijkt in de praktijk dat het ministerie verantwoordelijk bleef voor de registraties van de aanvragen. Dat de verschillende sociale programma’s van de regering slecht verlopen is geen geheim. 

error: Kopiëren mag niet!