Kort Geding minister Nurmohamed tegen Starnieuws en Nita Ramcharan wegens column

Het Kort Geding dat minister Riad Nurmohamed ban Openbare Werken heeft ingediend tegen Starnieuws en columniste Nita Ramcharan werd donderdag behandeld.

Veel journalisten waren aanwezig om Nita Ramcharan te ondersteunen. De Kort Gedingrechter en besloot dat elke twee weken een hoorzitting plaatsvindt, met de volgende zitting over twee weken.

Nita Ramcharan beschuldigt de minister in haar column van nalatigheid omtrent de gang van zaken binnen het ministerie van Openbare Werken.

Zij stelt dat de minister politiek verantwoordelijk was voor de problemen rond een brug en de aanbesteding ervan.

Ramcharan is van oordeel dat de column binnen de perken van vrije meningsuiting en persvrijheid valt en dat haar beschuldigingen terecht en onderbouwd waren.

Ze benadrukt dat het aandragen van deze zaak tijd- en geldverspilling is voor zowel de staat als individuen.

Tijdens de zitting werd duidelijk dat minister  Riad Nurmohamed zich beledigd voelde door de beschuldigingen in de column.

De verdediging van Ramcharan wees erop dat publieke figuren kritiek moeten kunnen verdragen en dat persvrijheid in een democratie van groot belang is. Ramcharan’s advocaat mr. Edward Naarendorp uitte vertrouwen in de uitkomst van het Kort Geding en stelde dat de zaak een standaard beledigingszaak is, afhankelijk van de interpretatie van de rechter.

Journalisten benadrukten het belang van persvrijheid en de steun van hun collega’s, met de gedachte dat Starnieuws wordt aangeklaagd, en morgen mogelijk een ander mediabedrijf.

Ze uitten hun zorg over mogelijke intimidatie van de pers en benadrukten hun vastberadenheid om persvrijheid te verdedigen.

De zaak zal nauwlettend worden gevolgd, met de volgende zitting gepland over twee weken.

error: Kopiëren mag niet!