Ronald’s watertrucs terug van weggeweest: Douche-tijd!

Hallo allemaal, mijn naam is Ronald. Terwijl we ons midden in een grote droogte bevinden en water schaarser is dan ooit, dwalen mijn gedachten af naar mijn jeugdjaren.

Als kind hield ik helemaal niet van baden. Vraag me niet waarom, maar water en ik konden gewoon niet door één deur. Zwemmen heb ik dan ook nooit geleerd. Mijn moeder hield streng toezicht op mijn badkamerbezoekjes. Dus daar stond ik dan, in de badkamer, de douche aan, zodat ze het water kon horen stromen. Een geniale zet, dacht ik toen. 

Na zo’n vijf minuten plensde ik snel wat water in mijn gezicht en wandelde onschuldig de badkamer uit, glinsterend van de druppels. Moeder was snel tevreden, tot ze mijn truc doorhad natuurlijk. En ja hoor, mijn toneelstukje leverde me een flink pak rammel op, zoals dat in die tijd ging. Sindsdien was niet baden geen optie meer, maar een noodzaak.

Nu, in 2024, krijg ik weer te horen: “Ronald, wees zuinig met het water! De watertank staat op droogvallen.” 

Mijn vrouw is streng, en water kopen past niet binnen ons huishoudbudget. Ik denk terug aan mijn moeder en bedenk dat het opnieuw tijd is voor de oude truc… of toch niet? Liever geen risico’s, want mijn vrouw is niet bepaald een fan van theaterstukjes in de badkamer.

Dus toch maar braaf douchen, Ronald. Geen spelletjes meer met water. Sommige lessen vergeet je gewoon nooit! 👀🚿💦

Ronald v. S.

Latour, Paramaribo

error: Kopiëren mag niet!