Bootvervoer in Kabalebo nog steeds ondermaats

Het bootvervoer in het Kabalebo-gebied kampt al geruime tijd met problemen. Ondanks eerdere pogingen om de situatie te verbeteren, is er tot op heden nog geen algehele oplossing gevonden. Dit heeft geleid tot grote ontevredenheid onder de lokale bevolking en bezoekers van het gebied.

Momenteel wordt de route in Kabalebo onderhouden door boten die niet behoren tot het Nationale Vervoer Bedrijf (NVB). De enige NVB-boot die normaal gesproken deze route verzorgt, de “Bigi Bravo”, is tijdelijk uit de vaart genomen vanwege onvoorziene omstandigheden. Dit heeft gezorgd voor een ernstig tekort aan betrouwbare transportmogelijkheden.

Volgens informatie verkregen van plaatselijke bewoners, is de dienstverlening die momenteel wordt aangeboden gebrekkig. De huidige vervoersopties zijn beperkt tot twee boten: een reguliere boot die vaart tegen een tarief van 450 SRD, en een speedboot waarvoor passagiers maar liefst 1.200 SRD moeten betalen. Beide opties worden als ontoereikend en duur ervaren, vooral gezien de beperkte beschikbaarheid.

Lokale bewoners en reizigers roepen op tot spoedige actie van de betrokken autoriteiten om deze situatie op te lossen. De huidige situatie is niet alleen een ongemak voor de bewoners, maar belemmert ook de economische en sociale ontwikkeling van het Kabalebo-gebied.

‘Totdat er een structurele oplossing wordt gevonden, blijven de inwoners van Kabalebo aangewezen op de gebrekkige en dure bootdiensten. De hoop is dat de “Bigi Bravo” spoedig weer in de vaart wordt genomen, of dat er alternatieve oplossingen worden geboden om de mobiliteit in het gebied te verbeteren.

error: Kopiëren mag niet!