Ruim 100 werknemers gedwongen Venezuela’s PDVSA te verlaten vanwege politieke opvattingen

Meer dan honderd werknemers van het Venezolaanse staatsoliebedrijf PDVSA (Petróleos de Venezuela), plus anderen in het ministerie van Olie en delen van de publieke sector, zijn gedwongen om ontslag te nemen vanwege hun politieke opvattingen sinds de omstreden verkiezingen van vorige maand, zeiden werknemers en vakbonden.

Topbestuurders van PDVSA hebben administratieve en operationele werknemers opgedragen om bijeenkomsten bij te wonen waarin ze Maduro steunen en hebben toezicht gehouden op hun accounts op social media, aldus vier bronnen binnen het bedrijf en een vakbondsleider tegenover persbureau Reuters..

Werknemers die Maduro niet hebben gesteund of de officiële stemresultaten hebben betwist, worden eruit gewerkt, zeiden ze. “Ze roepen je op bij personeelszaken, laten je zitten en geven je een ontslagbrief die je moet ondertekenen”, zei een bron die bekend is met de situatie.

De situatie zou een chronisch personeelsprobleem bij PDVSA verder kunnen verergeren, waar een gebrek aan gekwalificeerde werknemers veel aspecten van de bedrijfsvoering heeft getroffen. De olieproductie is gedaald tot een fractie van wat het tien jaar geleden was.

error: Kopiëren mag niet!