Bekende van politie opgepakt voor diefstal grote geldbedragen uit auto

De bekende van de politie R.M. (35)  die door de recherche van Paramaribo werd opgespoord, is dinsdagavond 20 augustus in het ressort Latour door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aangehouden.

Een vrouw had dinsdag 13 augustus aangifte gedaan van diefstal van haar tas inhoudende grote geldbedragen in U$ en SRD en een mobiele telefoon, die ze op de achterzitting van haar voertuig had geplaatst. Volgens de vrouw parkeerde ze haar auto in de Zwartenhovenbrugstraat nabij de Anton de Komstraat om uit te kijken naar een waterpomp. 

Bij die gelegenheid stapte ze uit haar auto en vergat de auto af te sluiten. 

Nietsvermoedend stapte ze bij terugkeer in haar auto en reed naar huis. Bij aankomst thuis merkte zij dat haar tas niet meer in de auto was, waardoor ze terug reed naar de locatie waar zij was uitgestapt. Samen met de winkeleigenaar bekeek zij camerabeelden, waarop duidelijk te zien is hoe een man het achterportier van haar auto openmaakt en de tas wegneemt en direct in een lijnbus verdwijnt. 

Het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de recherche van Paramaribo. Bij het bekijken van de camerabeelden herkende dit rechercheteam de verdachte positief als te zijn de bekende auto-inbreker R.M.

Na zijn aanhouding door het RBTP werd hij vervolgens overgedragen aan de Recherche van Paramaribo. Inmiddels heeft de verdachte een volmondige bekentenis afgelegd. Tijdens het onderzoek is ook naar voren gekomen dat hij met een deel van de buit een auto op naam van zijn vrouw heeft gekocht. Het andere deel van de buit is nog niet achterhaald. De gekochte auto is ook door de politie in beslag genomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte R.M. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

De laatste tijd komt het vaak voor dat verdachten met gelden die op een onrechtmatige manier zijn verkregen (diefstal, beroving), voornamelijk voertuigen op naam van derden kopen. “De politie doet een beroep op de gemeenschap om zich niet te laten misbruiken door deze criminelen. Ook u bent verwijtbaar, met alle gevolgen van dien”, zo waarschuwt het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!