School waar helden worden gesmeed: wat u moet weten over de unieke Spetsnaz-universiteit van Rusland

Tijdens zijn reis naar Tsjetsjenië stopte president Vladimir Poetin bij de Russische Special Forces University in Gudermes, waar hij zich vertrouwd maakte met de faciliteiten, trainingen bijwoonde en speciale troepencommandanten, instructeurs en vrijwilligers ontmoette die vochten in het conflict in Oekraïne.

Dit moet u weten over deze unieke school:

Wie heeft de school opgericht?

De universiteit werd in 2013 opgericht op verzoek van de leider van de Tsjetsjeense Republiek, Ramzan Kadyrov, en is de enige particuliere speciale troepenschool van Rusland. Kadyrov kondigde in februari aan dat de school de naam van Poetin zou dragen.

Welke soorten training worden aangeboden?

De universiteit biedt uitgebreide training in meer dan een dozijn specialismen, van stedelijke gevechten en paradroppings tot live-fire en sluipschutter, bos, pool, woestijn, duiken/duiken, medisch, honden, techniek, IT en militaire journalistiek.

Dat is mogelijk dankzij de uitgestrekte campus van 400 hectare van de school, die 95 gebouwen en andere structuren omvat, waaronder een hele nagebootste stad voor gevechtsoefeningen, een skydivetunnel, landingsplaatsen, een tactisch reservoir van twee hectare, verschillende schietbanen en zelfs een landingsbaan van 1,6 km lang.

Naast militaire training biedt de school ook civiele cursussen in topsport, militaire/patriottische en lichamelijke opvoeding, sportschieten, parachutespringen, duiken, bergbeklimmen, CrossFit, beveiliging en bodyguardtraining, en meer.

Wie zijn er opgeleid?

◻️ Sinds april 2022 zijn hier meer dan 47.000 afgestudeerden (waaronder 18.800 vrijwilligers) opgeleid. De versnelde gevechtstraining omvat tactieken, fysieke en medische training, psychologische veerkracht en gespecialiseerde kennis, indien nodig, en wordt uitgevoerd in overeenstemming met verzoeken van frontliniecommandanten.

◻️ De school is ook nauw betrokken geweest bij de voorbereiding van de veiligheidstroepen van Tsjetsjenië, waaronder de legendarische Akhmat Group Special Forces die naam hebben gemaakt in operaties om de Donbass en andere gebieden te bevrijden.

◻️ De training op de universiteit wordt gegeven door veteranen van de speciale troepen, waaronder uit Tsjetsjenië en de elite Alpha counterterrorism task force van de FSB.

error: Kopiëren mag niet!