NDP bijeenkomst of clownshow?

De recente politieke bijeenkomst van de NDP in Nieuw-Nickerie leek meer op een auditie voor een komische toneelvoorstelling dan op een serieuze politieke samenzijn. Met bijdragen van Jennifer Simons, Ashwin Adhin en Ingrid Bouterse werd de bijeenkomst een hilarische parodie op transparantie en goed bestuur.

Jennifer Simons: kampioen van transparantie (en omkoping)

Bij de opening van de farce zwaaide Jennifer Simons, de onwrikbare voorzitter van de NDP, grootmoedig met haar staf van “eerlijk en transparant bestuur”. “Als we de verkiezingen van 2025 willen winnen, moeten we allemaal in dezelfde richting roeien”. grapte Simons, terwijl ze haar roeispanen van omkoping en wrangwetten uitdeelde. Als klap op de vuurpijl is Simons DNA-voorzitter geworden door de “vrijgevigheid” richting ABOP-leden. Haar onverzettelijkheid gaf de regeringen Bouterse 1 en 2 alle ruimte om het land naar eigen inzicht te verkwanselen.

Ashwin Adhin: Wachter van transparantie (en fraude)

Voormalig vicepresident Ashwin Adhin haalde zijn eigen grap van de avond binnen door te waarschuwen voor dreigingen die de gouden toekomst van Nickerie in gevaar brengen. Zijn eigen verleden, vol goedgekeurde papieren en “frauduleuze” handelingen, kon haast niet ironischer zijn. Adhin’s waarschuwingen leken meer op bekentenissen, vooral nadat zijn onschendbaarheid werd opgeheven om vervolgd te worden voor fraude.

Ingrid Bouterse: Embleem van verantwoordelijkheid (en verwarring)

Ingrid Bouterse, toegewijd aan de basisbehoeften van de bevolking, riep op tot wederom hard werken. “We moeten goed nadenken en hard werken om een betere toekomst voor onze kinderen te waarborgen”, prevelde Bouterse, terwijl ze waarschijnlijk probeerde te bedenken waar haar voortvluchtige echtgenoot zich schuilhoudt. Ingrid, die kennelijk niet eens weet waar haar man is, biedt een huwelijk vol mysterie en misverstanden.

Deze satirische bijeenkomst van de NDP draaide uit op een vermakelijk theater, waar woorden als ‘transparantie’ en ‘verantwoordelijkheid’ de spot dreven met hun ware betekenis.

error: Kopiëren mag niet!