Britse vrouw geeft toe deel uit te maken van wereldwijd apenmartel netwerk

Een Britse vrouw heeft bekend deel uit te maken van een wereldwijde apenmartelring. De rol van Adriana Orme werd onthuld na een onderzoek van de BBC naar het netwerk, dat begon op YouTube, voordat het overging naar privégroepen op de berichtenapp Telegram.

De rechtbank van Worcester Crown hoorde dat de 56-jarige vrouw een belangrijke rol speelde in een online groep die betaalde om baby-aapjes bij hun moeders weg te halen, ze vervolgens te martelen en te doden voor hun plezier.

Orme werd aangeklaagd voor het publiceren van een obsceen artikel en het opzettelijk aanmoedigen of helpen bij een misdrijf, het veroorzaken van onnodig lijden bij een beschermd dier.

Ormes zal op 25 oktober worden veroordeeld door de rechtbank van Worcester Crown Court, samen met een andere vrouw die ook toegaf deel uit te maken van de groep.

BBC-journalisten gingen undercover in een van de belangrijkste Telegram-martelgroepen, waar honderden mensen bijeenkwamen om extreme martelideeën te bedenken en mensen in Indonesië en andere Aziatische landen opdracht te geven om deze uit te voeren.

Het doel was om op maat gemaakte films te maken waarin baby-langstaartmakaken werden mishandeld, gemarteld en soms vervolgens op film werden gedood.

error: Kopiëren mag niet!