Elon Musks X sluit activiteiten in Brazilië na juridische strijd

Social media gigant X heeft aangekondigd dat het zijn activiteiten in Brazilië zal sluiten na een juridisch gevecht met een Braziliaanse toprechter over de rechten en verantwoordelijkheden van het platform om desinformatie tegen te gaan.

Het platform zei zaterdag dat de sluiting “met onmiddellijke ingang” was, maar dat Braziliaanse gebruikers nog steeds toegang zouden hebben tot X. “We zijn diepbedroefd dat we gedwongen zijn geweest om deze beslissing te nemen”, zei het bedrijf, eraan toevoegend dat de verantwoordelijkheid voor de beslissing “uitsluitend” bij de Braziliaanse rechter van het Hooggerechtshof Alexandre de Moraes ligt.

De stap is het schijnbare hoogtepunt van een voortdurende juridische strijd tussen Moraes, die heeft gezegd dat hij probeert de verspreiding van desinformatie online te bestrijden, en Elon Musk, de miljardair-eigenaar van X.

Eerder dit jaar beval Moraes X om bepaalde accounts te blokkeren die ervan werden beschuldigd vals nieuws en haatberichten te verspreiden, waaronder enkele van aanhangers van de voormalige extreemrechtse president van Brazilië, Jair Bolsonaro.

Zaterdag beweerde X dat Moraes in het geheim een ​​van de juridische vertegenwoordigers van het bedrijf in Brazilië met arrestatie bedreigde als het bedrijf niet zou voldoen aan de wettelijke bevelen om bepaalde content van zijn platform te verwijderen.

error: Kopiëren mag niet!