Goudsmid (50) opgepakt voor verduistering van gouden armband

De 50-jarige R.K., die woonachtig is in de omgeving van de Winti Waistraat, is door de politie van het bureau Livorno op woensdag 14 augustus aangehouden voor verduistering.

Tegen deze verdachte had de 51-jarige N.P. aangifte gedaan en zij gaf de politie te kennen dat haar zus M.P. vijf jaar geleden op vakantie was in Suriname. Bij die gelegenheid bracht M.P. een gouden armband van haar moeder, om in een ander model te veranderen, naar de goudsmid R.K, die ze goed kende. Hierna vertrok haar zus naar Nederland, maar de armband was nog niet af. 

De aangeefster kwam na twee jaren terug naar Suriname en vernam van haar moeder dat zij haar gouden armband nog niet had gekregen. Reden genoeg voor N.P. om naar de zaak van de goudsmid te gaan en haar beklag te doen. 

De goudsmid ging daarbij tekeer met de vrouw en vroeg haar om zijn zaak te verlaten, wat zij ook deed.

Toen haar zus M.P. dit jaar naar Suriname kwam, ging zij samen met haar naar de zaak van de verdachte. De goudsmid hield de zus toen voor dat hij de armband niet meer had en dat zij een ring in de plaats kon laten maken. 

M.P. stemde toe, maar gaf hem aan dat het gewicht van de ring hetzelfde moest zijn als dat van de armband.

Voordat de zus weer naar Nederland vertrok haalde zij de ring op, maar constateerde dat de ring niet volgens afspraak was gemaakt. De goudsmid hield de vrouw voor, dat hij een verkeerde inschatting had gemaakt en weer op de ring zou werken, wat echter nooit is gebeurd. N.P deed toen aangifte bij de politie, waarna de verdachte werd opgespoord en aangehouden.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte R.K. door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!