Telesur’s waarnemend CEO Doric Ramlakhan neemt over temidden van fraudeonderzoek

In een recent interview voor “Rashid  Pierkhans Kal Aaj Aur  Kal” deed waarnemend CEO van Telesur, Doric Ramlakhan , uitvoerig verslag van zijn ervaringen en de uitdagingen die hij bij Telesur tegenkomt. 

Ramlakhan, die bij Telesur begon in 2010, heeft altijd al een passie gehad voor de telecommunicatiesector. Hij studeerde in Engeland en trad daarna in dienst bij het bedrijf.

Het interview vond plaats tegen de achtergrond van een groot fraudeonderzoek dat aan het licht bracht dat 71 miljoen SRD verdwenen is binnen Telesur.

Ramlakhan verklaarde dat het een moeilijke tijd is voor het bedrijf en dat er forensische accountants zijn ingeschakeld om de situatie nauwkeurig te onderzoeken en te begrijpen hoe het bedrag verduisterd kon worden. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met de politie.

Ramlakhan gaf aan dat meerdere medewerkers betrokken zijn bij deze fraude, die naar verluidt begon in 2019. Om toekomstige incidenten te voorkomen, heeft de nieuwe directie verhoogde controles ingevoerd met externe auditors die maandelijks de belkaart procedures en voorraden zullen controleren.

Daarnaast sprak Ramlakhan ook over de toegenomen concurrentie van Digicel, die onlangs een eigen glasvezelnetwerk heeft geïntroduceerd. Hij noemde de concurrentie positief voor de markt en benadrukte dat Telesur bereid is om de uitdaging aan te gaan.

Ondanks vaak gehoorde klachten over hoge internetprijzen in Suriname, beweerde hij dat de prijzen relatief zijn en dat Telesur blijft investeren in landelijke telecommunicatie ontwikkeling, waaronder glasvezelnetwerken in rurale gebieden.

Tot slot deelde Ramlakhan zijn toekomstvisie voor Telesur, met een focus op klantenservice en de implementatie van een “zero copper”-missie waarbij koperkabels door glasvezel worden vervangen. Hij blijft optimistisch over de toekomst van Telesur.

error: Kopiëren mag niet!