Brits meisje van 10 ontdekt enorme voetsporen van dinosaurussen tijdens strandwandeling 

Toen de 10-jarige Britse Tegan tijdens de zomervakantie met haar moeder een wandeling langs de kust van Zuid-Wales maakte, zag ze enorme voetsporen. Dat bleek een bijzondere ontdekking: naar alle waarschijnlijkheid zijn het de miljoenen jaren oude voetstappen van een dinosaurus. ,”Het was zo cool en spannend.”

De 10-jarige Tegan was op zoek naar fossielen op het strand van Vale of Glamorgan in Wales toen ze ‘grote gaten’ vond ‘die eruit zagen als voetafdrukken van dinosaurussen’, vertelt ze aan de BBC.

“Dus mam nam een paar foto’s, mailde die naar het museum, en het was van een dinosaurus met een lange nek.”

En dat terwijl ze naar eigen zeggen niet dacht dat ze iets zouden vinden. Dinosaurus-expert Cindy Howells die werkt als curator paleontologie bij het Nationaal Museum Wales, noemt de ontdekking ‘significant’.

Howell denkt dat het gaat om een dinosaurus van het geslacht Camelotia – plantenetende dinosaurussen die meer dan 200 miljoen jaar geleden op aarde rondliepen, in het Trias tijdperk.

De Camelotia leefde in verschillende delen van Europa, maar er is relatief weinig over dit soort bekend in vergelijking met soorten zoals de Stegosaurus, de Triceratops en de Tyrannosaurus Rex. Vermoedelijk liep de Camelotia op zijn voor- en achterpoten.

error: Kopiëren mag niet!