Harris trekt zich terug op cruciale beleidskwesties

Door Duncan Mil
19 augustus 2024 – Vicepresident en Democratische presidentskandidaat Kamala Harris heeft verschillende beleidswijzigingen doorgevoerd, waardoor ze kwetsbaar is geworden voor aanvallen van Republikeinen en haar toon als waarheidsverteller aan kiezers op de proef is gesteld.

Tijdens haar twintigjarige gekozen ambt en haar tweede gooi naar het presidentschap, heeft Harris niet geaarzeld om opportunistische en contrasterende standpunten in te nemen.

Over kwesties die ze als morele kwesties heeft geframed – de doodstraf, fracking, wapenbeheersing en marihuana – heeft Harris haar beleid gewijzigd.

“Ze is kwetsbaar voor de beschuldiging van flip-flopping, daar bestaat geen twijfel over”, aldus John Pitney, hoogleraar politieke wetenschappen aan het Claremont McKenna College in Californië, die in de jaren 80 werkte als Republikeins congres- en politiek adviseur.

Tijdens een inauguratiespeech in 2004, nadat ze was verkozen tot districtsadvocaat van San Francisco, beloofde Harris om “nooit de doodstraf aan te klagen.”

Vier jaar later, na de lancering van haar campagne voor procureur-generaal van Californië, zei Harris dat ze “de doodstraf zou handhaven zoals de wet voorschrijft.”

In 2010, toen ze zich kandidaat stelde om de hoogste wetshandhavingsfunctionaris van Californië te worden, verzette ze zich tegen het toestaan ​​van de verkoop van marihuana voor recreatief gebruik. Maar in 2019, toen ze zich kandidaat stelde voor het presidentschap, grapte ze dat ze de drug had gerookt. “Ik heb wel geïnhaleerd,” grapte ze tijdens een radio-interview.

error: Kopiëren mag niet!