PALU installeert ressortkandidaten district Wanica

De PALU heeft afgelopen zaterdag de eerste ressort kandidaten van het district Wanica geïnstalleerd in haar partijcentrum. De partij is bezig landelijk haar verkiezingsstructuren op te zetten. Sinds de verkiezingen van 1991 zal de partij wederom in 2025 landelijk de verkiezingen ingaan. De PALU heeft als eerste politieke partij een inhoudelijke campagne vastgelegd dat is samengevat in het “PALU Concept”. Dit concept houdt niet alleen in maatregelen op de korte termijn om een aantal dringende kwesties in de samenleving aan te pakken, maar ook een kader voor maatregelen op de lange termijn.

Goed gemotiveerd

De PALU heeft voor elk district een district coördinator aangewezen die samen met het PALU bestuur de verkiezingsorganisatie in het district opzet. Onderdeel daarvan is het installeren van ressortkandidaten die getraind en voorbereid worden om niet alleen de campagne in het district vorm en inhoud te geven, maar na de verkiezingen het werk in het ressort te kunnen uitvoeren. Belangrijk voor dit werk is vooral dat  ressortkandidaten goed gemotiveerd zijn.

Radicaal anders

Met het installeren van de ressortkandidaten van het district Wanica is het voorbeeld gegeven voor de andere districten. Opgemerkt is tijdens deze vergadering dat de lijn van de PALU campagne “1 Suriname, Radicaal Anders” momenteel goed aansluit bij de gevoelens die leven bij de bevolking. Het Surinaamse volk lijkt moe te zijn van politieke partijen die het volk in de afgelopen jaren verdeeld en verzwakt hebben.

Kwaad bloed

Ook zijn er momenteel grote teleurstellingen onder het volk. Ondanks de beloften van de VHP is het volk enorm verarmd. Maar ook de vele verhalen die de bevolking dagelijks over zich heen krijgt wekken kwaad bloed op, omdat ze achteraf niet waar blijken te zijn. De oproep  van de PALU om deze regering af te wijzen op 25 mei 2025 sluit daarbij goed aan.

Niet terug

Maar de oplossing van de huidige problemen is natuurlijk ook niet om dan maar terug te gaan naar de vorige regeercoalitie die in principe hetzelfde regeerbeleid heeft uitgevoerd. De PALU is van mening dat de huidige politieke cultuur radicaal plaats moet maken voor een progressieve politieke cultuur. Daarin past het dat de  samenleving  meer georganiseerd moet worden in plaats van verdeeld om partijpolitieke dan wel etnische redenen. Ook zullen meer oplossingen voor de huidige problemen gezocht moeten worden in eigen financiële opties die nu volop aanwezig zijn in de Surinaamse economie.

PALU Concept

Het PALU-Concept van de partij is momenteel beschikbaar op haar website. Dit concept is een inhoudelijke lijn die later dit jaar verder zal zijn uitgewerkt in het PALU-Verkiezingsprogramma. Dit concept bestaat uit een aantal doelen voor  de lange termijn, die het kader zullen bepalen van de maatregelen die op de korte termijn genomen moeten worden. Het uitgewerkt verkiezingsprogramma zal tevens de basis vormen voor onderhandelingen bij de eventuele deelname van de PALU aan een regeercoalitie. De PALU roept de gemeenschap op om massaal de PALU te ondersteunen om radicaal af te rekenen met de op leugens gebaseerde oude politieke cultuur op 25 mei 2025.

Progressieve Arbeiders en Landbouwers Unie

(PALU)

error: Kopiëren mag niet!