Sleephelling Bigi Pan kampt nog steeds met ernstige gebreken

De pas opgeleverde sleephelling in het Bigi Pan-gebied, die amper enkele maanden geleden in gebruik is genomen, blijkt weer gebrekkig te zijn. Op recente beelden is vastgelegd, dat de constructie aanzienlijke schade heeft opgelopen door aanhoudende regenval. 

De waterstand in het district Nickerie is gestegen, en dit heeft ook gevolgen voor de sleephelling. Water sijpelt door openingen in de helling en bereikt de houten planken, waardoor de structuur ernstig wordt ondermijnd.

De huidige situatie bij de sleephelling is zorgwekkend en wordt door velen als nijpend ervaren. 

Ondanks meerdere oproepen van burgers die regelmatig gebruikmaken van de faciliteit, is er nog geen actie ondernomen om de gebreken te verhelpen. De gebrekkige staat van de sleephelling dreigt de constructie onbruikbaar te maken, wat ernstige gevolgen kan hebben voor het transport en de toegankelijkheid in het gebied.

Lokale bewoners en gebruikers, maar vooral de boothouders van de sleephelling, hebben meermaals bij de autoriteiten aangedrongen op een spoedige aanpak van de problemen. Tot nu toe zijn deze oproepen nadat er herstel had plaatsgevonden, tevergeefs geweest. 

Het gebrek aan adequate maatregelen dreigt de situatie verder te verslechteren, met mogelijk onherstelbare schade tot gevolg.

De gemeenschap daar hoopt dat er snel een oplossing komt, zodat de sleephelling weer veilig en effectief kan worden gebruikt. 

error: Kopiëren mag niet!