China geeft nieuwe goudimport quota uit na pauze

Meerdere Chinese banken hebben nieuwe goudimport quota gekregen van de Centrale Bank, in afwachting van een hernieuwde vraag ondanks recordhoge prijzen, vertelden vier bronnen met kennis van zaken aan persbureau Reuters.

De nieuwe quota, bedoeld om de People’s Bank of China (PBOC) te helpen controleren hoeveel edelmetaal bij de grootste consument van het edelmetaal ter wereld binnenkomt, werden in augustus toegekend na een pauze van twee maanden, grotendeels vanwege de lagere fysieke vraag.

“De werkelijke goudimport is beperkt vanwege de gedempte vraag. Dit suggereert dat de Chinese markt momenteel goed is voorzien van fysiek goud. De aanhoudende pauze van de PBOC op goudaankopen versterkt het idee van een ruim binnenlands aanbod”, aldus Bernard Sin, regionaal directeur van Groot-China bij edelmetaalhandelaar en raffinaderij MKS PAMP.

China heeft een geschiedenis van het beperken van goudimport quota gedurende meerdere maanden wanneer de yuan-valuta zwak is ten opzichte van de dollar. De pauze van dit jaar werd echter geleid door de banken zelf te midden van een gedempte vraag, 

error: Kopiëren mag niet!