32 medische professionals uit VS aangekomen in Suriname voor gezondheidszorg

Tweeëndertig medische professionals, tandartsen en gezondheidsspecialisten van de South Dakota National Guard en de 114th Fighter Wing zijn  aangekomen in Suriname om gratis gezondheidszorg te bieden aan de burgers van Suriname, zo bericht de Amerikaanse ambasade in Paramaribo.

Dit initiatief maakt deel uit van Operatie ‘Gran Mati’.

De gezondheidsdiensten worden verleend van 19 augustus tot en met 26 augustus op diverse locaties, waaronder de Heilig Hart School in La Vigilantia, de St. Wilhelmusschool in Powakka, en een speciale afdeling van Stichting Jeugdtandverzorging Suriname in het Militair Hospitaal te Paramaribo.

Medische operaties in Para vinden plaats door de week van 08.00 tot 16.00 uur en in het weekend van 08.00 tot 14.00 uur. Tandheelkundige zorg in het Militair Hospitaal is alleen door de week beschikbaar van 08.00 tot 14.00 uur.

Dit is de vierde editie van Operatie ‘Gran Mati’, een programma dat eerder werd uitgevoerd in Albina (District Marowijne), Apoera (Resort Kabalebo, District Sipaliwini), en Langa Tabbetje (Resort Pamacca, District Sipaliwini). De operatie heeft als doel de toegang tot gezondheidszorg in afgelegen gebieden van Suriname te verbeteren.

error: Kopiëren mag niet!