“Weer een andere hoofdpijn als ik aan nieuwe ABO-inschrijving denk”

Het lijkt erop dat de inschrijvingsprocedure voor de AVO (Algemene Voltooiing Onderwijs) in Suriname momenteel voor uitdagingen zorgt voor ouders die hun kinderen willen inschrijven. Ondanks de geruststellende berichten van minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, dat er geen paniek hoeft te zijn, geven sommige ouders aan dat ze nog steeds tegen obstakels aanlopen bij het inschrijven van hun kinderen.

Rosie deelt haar ervaring aan een van de verslaggeefsters van Dagblad Suriname: “Wij wonen aan de Isserdeistraat, een omgeving die rijk is aan scholen. Het is wel te merken door de jaren heen, dat het bij nieuwe inschrijvingen van leerlingen stroef gaat. We zijn naar drie AVO scholen gegaan vanmorgen en tot onze pech zijn de scholen gesloten. Het is dus maandag. Ik had bij een van de scholen die wel open was gevraagd of ik de naam van mijn zoon alvast mocht doorgeven. Helaas kon het niet en mij werd gezegd om de berichten te volgen via het ministerie.”

“Sinds het nieuwe onderwijssysteem, merk ik dat het erger wordt. Weinig of geen communicatie als feedback terug. Waar staan wij nu wat betreft het onderwijs? Natuurlijk houd ik rekening met de berichten vanuit het Onderwijs-ministerie, maar in dit geval kan er wel een uitzondering gemaakt worden, omdat mijn zoon niet ver van school is. Ik kan geen onnodige uitgaven doen, zoals geld voor de bus.”

De ontevreden ouders hebben waarschijnlijk te maken met een gebrek aan informatie, beperkte communicatie of misschien zelfs onduidelijkheid over de criteria die worden gehanteerd voor toelating tot bepaalde scholen. Dit kan frustrerend zijn, vooral voor ouders die dicht bij de school wonen en verwachten dat hun kinderen eenvoudig kunnen worden ingeschreven.

De aangekondigde maatregelen, zoals de registratie in oktober voor leerlingen zonder plek, bieden wellicht enige hoop. Het is goed dat het ministerie van Onderwijs rekening houdt met de woonplaats van de leerling, omdat dit kan helpen om een meer eerlijke verdeling van beschikbare plaatsen te garanderen.

CS

error: Kopiëren mag niet!