Inwoners Nickerie ontevreden over gebrekkige informatie van MI-GLIS dependance

De komst van een aparte afdeling van het MI-GLIS (Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatie Systeem )n Nickerie werd aanvankelijk met veel enthousiasme ontvangen. Veel burgers hadden gehoopt dat hun vragen en problemen met betrekking tot perceel zaken voortaan snel en efficiënt zouden worden opgelost. 

Helaas blijkt er nog veel onduidelijkheid te zijn over belangrijke zaken, zoals de digitale grond-ID, die essentieel is voor aanvragen met betrekking tot grondconversie.

De introductie van de digitale grond-ID is voor veel Nickeriaanse burgers moeilijk te begrijpen. Dit systeem is van groot belang voor hen om hun aanvragen correct te kunnen indienen. Ondanks de aanwezigheid van de MI-GLIS dependance in het district, ervaren de burgers dat de verstrekte informatie vaak ontoereikend is. In veel gevallen voelen zij zich genoodzaakt om alsnog contact op te nemen met het hoofdkantoor in Paramaribo om misverstanden te voorkomen en duidelijke antwoorden te krijgen op hun vragen.

De ontevredenheid onder de bevolking groeit, aangezien zij erop hadden gerekend dat de lokale dependance hen beter zou ondersteunen. De burgers roepen daarom op tot verbeterde communicatie en duidelijke voorlichting vanuit de dependance, zodat zij beter in staat zijn om hun perceel zaken af te handelen zonder afhankelijk te zijn van het hoofdkantoor.

(Bron foto: MI-GLIS: statistieken Digitale grond ID*)

error: Kopiëren mag niet!