Vicepresident Brunswijk: “Veel van mijn besluiten worden teruggedraaid”

“De Grondwet zegt dat elk besluit dat de vicepresident neemt, kan worden teruggedraaid door de president van het land. En dat gebeurt veel,” zo heeft vicepresident Ronnie Brunswijk, tevens ABOP voorzitter, zich beklaagd over de samenwerking binnen de coalitie.

Brunswijk doelde op het uitblijven van projecten in het binnenland en naar zijn zeggen stiefmoederlijke behandeling van delen van het land.  “Als ik zaken aanhaal en opmerkingen plaats, wordt ik niet serieus genomen”, zo sprak Brunswijk bij het Kabinet van de Vicepresident afgelopen week. 

Brunswijk stelt dat hij nu wacht op het einde van deze regeertermijn, want veel gebeurt er niet. De middelen ontbreken. Volgens hem is de wekelijkse Raad van Ministers uitgehold door de president, die gebruikelijk, direct na de vergadering, een regeringsraad vergadering houdt op zijn eigen Kabient. “Daar worden de besluiten teruggedraaid door president Santokhi”, meent de tweede man. 

Momenteel neemt Brunswijk waar als waarnemend president voor Santokhi, die uitlandig is. Dit komt op een moment terwijl zowel de ABOP van Brunswijk als de VHP van president Santokhi zich opmaken voor de verkiezingen van 2025. Beide partijen staan steeds vaker haaks tegen over elkaar qua beleid.

error: Kopiëren mag niet!