Mars heeft $36 miljard over voor overname producent van Pringles 

De Amerikaanse zoetwarengigant Mars heeft bijna $36 miljard neergelegd voor de overname van zijn rivaal Kellanova, onder meer bekend van de merken Pringles en Kelogg. Dat hebben de bedrijven woensdag bekendgemaakt. 

Het betreft een van de grootste overnames in de sector ooit. In totaal heeft Mars een bod van $83,50 per aandeel in contanten neergelegd. 

Eerder deze maand kwam al naar buiten dat het Amerikaanse snoepbedrijf zijn vizier had gericht op de overname van Kellanova. Het verwachte hoge overnamebedrag door Mars is opvallend in deze branche. Door de aanhoudende verhogingen van de prijzen in de voorbije jaren zijn consumenten minder happig op zoetwaren. Daarnaast is er meer aandacht voor de impact van zoetigheid op de gezondheid. 

Mars staat vooral bekend om zijn zoetige snack met dezelfde naam. Toch zitten er ook andere grote merken onder het dak. Het Amerikaanse conglomeraat brengt eveneens M&M’s, Snickers en Skittles op de consumentenmarkt. Het Amerikaanse familiebedrijf is wereldwijd actief. De omzet bedraagt meer dan $50 miljard. In totaal zijn er ruim 150.000 werknemers actief bij Mars.

error: Kopiëren mag niet!