Paniek over gevaar elektrische auto’s na brand in parkeergarage in Zuid-Korea

Na een grote brand veroorzaakt door een elektrische auto in een parkeergarage in Zuid-Korea is grote onrust ontstaan over de brandveiligheid van EV’s (elektrische voertuigen).

Bij de brand in Seoel, begin deze maand, had de brandweer acht uur nodig om te blussen. Maar liefst 140 auto’s raakten beschadigd of werden vernield en tweehonderd families in het appartementencomplex zitten voorlopig zonder woonruimte.

De brand- en rampenbestrijding van de stad Seoel stelt dat het brandgevaar van elektrische auto’s niet moet worden onderschat.

Tussen 2013 en 2022 brak 1399 keer brand uit in een ondergrondse parkeergarage in Zuid-Korea. Daarvan werd bijna de helft (43,7 procent om precies te zijn) toegeschreven aan elektrische auto’s.

De regering dringt er bij autofabrikanten al op aan om publiekelijk bekend te maken welke accu’s, van welk merk, er in hun auto’s zitten. Dat is informatie waar autofabrikanten doorgaans niet graag mee te koop lopen. Zo zitten westerse, dure automerken als Mercedes en BMW er niet op te wachten om te onthullen dat veel accu’s in hun auto’s van Chinese makelij zijn.

De brand in Seoel ontstond door nog onbekende oorzaak in een elektrische Mercedes met een batterijpakket van het Chinese Farasis Energy.

error: Kopiëren mag niet!