Illegale landingsbaan te Witagron met explosieven onklaar gemaakt

Het Justitieel Interventie Team (JIT), ondersteund door het Nationaal Leger (NL), heeft woensdag 14 augustus een illegale landingsbaan te Witagron in het district Sipaliwini, onklaar gemaakt. Deze actie werd uitgevoerd in opdracht van de Procureur-Generaal, en maakt deel uit van de voortdurende inspanningen van de autoriteiten om illegale activiteiten en smokkel tegen te gaan, zo laat het Openbaar Ministerie weten.

Na verkregen informatie over de landingsbaan heeft het JIT een oriëntatiemissie uitgevoerd en de locatie vastgesteld. De baan werd met explosieven onbruikbaar gemaakt. Op het moment van de operatie waren er geen zichtbare activiteiten op de landingsbaan. Welke organisatie verantwoordelijk is voor de aanleg van de landingsbaan is nog niet bekend.

Het Openbaar Ministerie (OM) benadrukt het belang van de strijd tegen illegale activiteiten die de veiligheid en integriteit van ons land bedreigen. Onze gezamenlijke inzet met nationale partners versterkt onze capaciteit om dergelijke dreigingen effectief aan te pakken. “Alle burgers worden opgeroepen om waakzaam te blijven en verdachte activiteiten te melden. Alleen samen kunnen we een veilige en rechtvaardige samenleving waarborgen”, zo stelt het OM.

Het Openbaar Ministerie zal dit beleid voortzetten door de overige illegale landingsbanen die gebruikt worden voor drugsdroppingen onklaar te maken

error: Kopiëren mag niet!