Bouva (NDP) scheurt ‘ongebruikelijk en waardeloos’ persbericht ministerie OW&C in Assemblee

Parlementariër Melvin Bouva van de NDP heeft in De Nationale Assemblee een persbericht van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOW&C) aan de orde gebracht. Volgens de veteraan parlementariër is het hoogst ongebruikelijk. dat een bewindsman via een persbericht reageert op vragen gesteld in het hoogste College van Staat. Dit persbericht is “ongebruikelijk, benedenmaats en waardeloos”, sprak Bouva, terwijl hij overging tot het scheuren van een geprinte versie van het document. 

Bouva vroeg aandacht van Assembleeoorzitter Marinus Bee om er bij de bewindsman op aan te dringen om de vragen in het college te beantwoorden. Dit voorval deed zich dinsdag voor tijdens het laatste gedeelte van de behandeling van het Nieuw Burgerlijk Wetboek.

“Heeft men moeite met het werk dat ik hier doe?  Dit is rommel dat je moet verscheuren”, sprak de voormalige vicevoorzitter van de Assemblee. Volgens hem heeft minister Henry Ori van Onderwijs zijn eigen broer in dienst genomen op het departement. 

VHP-fractieleider Asis Gajadien sprong, zoals gebruikelijk, in de bres voor de minister en gaf aan dat bewindslieden worden uitgenodigd door het parlement om vragen te beantwoorden. Hij stelde dat de Nationale Assemblee geen behoefte heeft aan ‘acteer sessies’ van leden. Uiteindelijk werd in het verdere verloop van de vergadering niet teruggekomen op deze kwestie. 

In het bewuste persbericht is aangegeven dat “bezijdens de waarheid, en buiten context zaken zijn aangehaald en gepubliceerd in een lokaal medium”.

“De waarheid is dat de jongere broer van de minister inderdaad gevraagd is om pro deo als gepensioneerde professional te helpen om toezicht te houden op een aantal projecten van programma’s van het ministerie. In feite zou Bouva de laatste moeten zijn die spreekt over mensen in dienst nemen die mogelijk niet bestemd noch capabel zijn voor de functie. Het is onvoorstelbaar wat aangetroffen is op het ministerie na 2020”, aldus het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

error: Kopiëren mag niet!