“Ik heb gemerkt dat elk jaar de hitte stijgt en tegenwoordig niet te verdragen is”

Er is al veel over bericht en gesproken: De Meteorologische Dienst heeft gewaarschuwd voor intensieve zonneschijn en verhoogde UV-straling. Het is dan ook belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de schadelijke effecten van deze stralen. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen wijze om zich tegen de hitte, tegen de felle zon, te beschermen. De redactie van Dagblad Suriname sprak een paar bewoners van Paramaribo over wat zij doen om zich te beschermen tegen de extreme hitte deze dagen.

Kamla D. benadrukt aan de redactie om gebruik te maken van goede zonnebrandcrème (sunblock) om de huid te beschermen voor het naar buiten gaan, “en zorg ervoor dat je dit regelmatig opnieuw aanbrengt, vooral als je zweet of na het zwemmen”. “Daarnaast is het verstandig om een after-sun product te gebruiken nadat je de zon hebt gehad om de huid te kalmeren en te hydrateren. Het dragen van lichte, beschermende kleding, een hoed en het zoeken naar schaduw zijn ook effectieve manieren om jezelf te beschermen tijdens de heetste momenten van de dag.

Marie T. schuift aan bij het gesprek: “Ik heb gemerkt dat elk jaar de hitte stijgt en tegenwoordig niet te verdragen is. ‘s Morgensvroeg rond acht uur voel ik de warmte al. Zal het aan mij liggen? Zelfs als ik uit het bad komt, begin ik al te zweten. Rond deze periode trek ik wel luchtig thuis aan en als ik over straat ga, dan ga ik met een lange mouw gekleed, een paraplu met een pet.”

Marie vindt dat we onszelf goed moeten beschermen, maar uiteindelijk is het de natuur. Ze waarschuwt iedereen, vooral kinderen. “Meestal vinden kinderen het leuk om buiten te spelen zonder rekening te houden met de felle zon. Het is niet fijn zo plots hoofdpijn te krijgen met alle gevolgen die daarbij komen kijken.”

Blijf voldoende water drinken en neem voorzorgsmaatregelen om te genieten van deze zonnige tijd, terwijl je jezelf en je huid veilig houdt!

CS

error: Kopiëren mag niet!