Franse experts sluiten zich aan bij onderzoek naar vliegtuigcrash in Brazilië

Ruim veertig families van slachtoffers van het vliegtuigongeluk in Brazilië kwamen zondag bijeen in een mortuarium en hotels in Sao Paulo toen drie Franse overheidsonderzoekers in het land arriveerden.

Forensische experts hebben gewerkt aan het identificeren van de stoffelijke resten van de 62 doden. De deelstaatregering van Sao Paulo zei dat de twee motoren van het vliegtuig zondagavond, meer dan twee dagen na het ongeval, van de crashlocatie werden verwijderd. De rest van het wrak was al verwijderd.

Zaterdag zijn de stoffelijke resten van alle 34 mannelijke en 28 vrouwelijke slachtoffers geborgen.

De ATR 72 tweemotorige turboprop van de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Voepass was op weg naar de internationale luchthaven Guarulhos in Sao Paulo met 58 passagiers en vier bemanningsleden aan boord toen hij vrijdag neerstortte in Vinhedo, 78 kilometer ten noorden van de stad.

ATR is een Frans-Italiaans bedrijf. Internationale luchtvaartprotocollen bevelen aan, dat onderzoekers uit het land van herkomst van de vliegtuigbouwer onderzoeken op buitenlands grondgebied volgen wanneer zich een crash voordoet. Lokale autoriteiten zeiden dat de drie Franse onderzoekers in Brazilië werken bij BEA, de Europese instantie voor de beveiliging van de burgerluchtvaart.

error: Kopiëren mag niet!