Leden bond Korps Brandweer in actie: alleen voor woningbranden wordt uitgerukt

In actie gaan door leden van bonden lijkt de laatste tijd de normaalste gang van zaken om af te dwingen dat zij krijgen, wat dan ook, waar zij recht op hebben. Veelal leiden dergelijke acties snel tot acties vanuit werkgevers. Het is nu de bond bij het Korps Brandweer Suriname dat in actie is gegaan. De brandweer rukt alleen nog uit voor woningbranden, zo werd besloten tijdens een donderdag gehouden algemene ledenvergadering. De wagens blijven in de kazernes voor gras- en vuilbranden.

Tijdens een belegde persconferentie liet het bondsbestuur ook weten dat het personeel dat werkzaam is bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) en te Zanderij wordt teruggeroepen van hun posten.

Volgens het bestuur van de bond is de veiligheid van haar leden in het geding. Verder wordt gejammerd over de persoonlijke uitrusting, over de staat waarin het wagenpark verkeert, over de al dan niet aanwezige brandstof en over bevorderingen die jaren op zich laten wachten.

Tijdens de algemene ledenvergadering liet het bestuur van de bond ook weten, dat er twee brandweerposten zijn die helemaal geen bluswagen hebben.

Al vele jaren wordt binnen het brandweerkorps geklaagd over het gebrek aan allerlei voorzieningen en weer ziet de bond zich gedwongen om naar het actiemiddel te grijpen, in de hoop dat de problemen eindelijk eens structureel worden opgelost.

error: Kopiëren mag niet!