Bond PCS schort actie op na uitspraak Kantonrechter in Kort Geding

De leden van de Bond voor Personeel bij het Psychiatrisch Centrum Suriname (BP-PCS) hebben hun werkzaamheden bij PCS hervat na een Kort Geding dat was aangespannen door het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS).

Dit Kort Geding, ingediend op 8 augustus, volgde op de staking die de BP-PCS op 30 juli had uitgeroepen onder andere vanwege het uitblijven van de totstandkoming van een schoolleningsovereenkomst. Volgens de algemeen directeur van het PCS, Jeetendra-Koemar Jitan, was deze staking onnodig en onrechtmatig, onder andere omdat de kwestie via dialoog opgelost had kunnen worden.

De algemeen directeur heeft op de zitting benadrukt dat hij zich genoodzaakt zag het Kort Geding te initiëren, omdat de staking de continuïteit van zowel de klinische als poliklinische zorg, evenals andere essentiële diensten, in gevaar bracht. Hierdoor zijn niet alleen de instelling, het personeel en de cliënten, maar ook de samenleving als geheel blootgesteld aan risico’s.

De Kort Gedingrechter heeft bepaald dat de Bond de staking per direct, op de dag van de behandeling van het Kort Geding, opschort en haar leden c.q. het stakende deel van het personeel oproept om het werk diezelfde dag te hervatten. 

Voorts heeft de rechter bepaald dat partijen voor het overige verder met elkaar om de tafel gaan om te proberen tot wilsovereenstemming te geraken over met name de schoolleningsovereenkomst en hebben partijen aldus ten overstaan van de rechter, daartoe afspraken gemaakt.

error: Kopiëren mag niet!