Hofpresident Rasoelbaks blijft pleiten voor bouw Paleis van Justitie 

Volgens Iwan Rasoelbaks, president van het Hof van Justitie, is het belang van een one stop shop voor alle rechtszaken in Paramaribo niet te onderschatten. Het opzetten van een Paleis van Justitie is hiervoor is een belangrijke voorwaarde. De Hofpresident heeft onlangs tijdens de lancering van een gedenkboek over 155 jaar Hof van Justitie weer gepleit voor de totstandkoming van een Paleis van Justitie in Suriname. 

De oproep werd gedaan in bijzijn van diverse regeringsfunctionarissen inclusief president Chan Santokhi. De Hofpresident heeft deze oproep al enkele malen herhaald. “Rechtspraak maakt samenleving mogelijk”, sprak Rasoelbaks.

Hij gaf eerder ook al aan dat de rechterlijke macht momenteel is ondergebracht in vijf afzonderlijke gebouwen. Dit heeft als gevolg dat onderhouds-en instandhoudingskosten enorm hoog zijn voor deze gebouwen. Voorts is er bij de gebouwen een enorm parkeerprobleem, zowel voor medewerkers als voor bezoekers. 

Bij een te bouwen Paleis van Justitie zal niet alleen de efficiëntie enorm worden vergroot, maar het zal ook goedkoper zijn met het onderhoud, gaf Rasoelbaks aan. Als de regering goedkeuring geeft aan het project, kan een Paleis van Justitie spoedig worden gebouwd en geoperationaliseerd, met de hulp van de Inter-American Development Bank (IDB).

Ter gelegenheid van de herdenking van 155 jaar rechtspraak in Suriname werd het jubileumboek uitgegeven. Hierin zijn de activiteiten en prestaties van de rechterlijke macht chronologisch vastgelegd..    

error: Kopiëren mag niet!