Het nieuwe onderwijssysteem werpt vruchten af

Met het nieuwe onderwijssysteem kijken de leerlingen van leerjaar tien van het Algemeen Vormend Onderwijs ( AVO) uit naar de resultaten van de onlangs gehouden toets. Die leerlingen ontvingen maandag hun uitslagen van de toets, een belangrijke mijlpaal die zal bepalen welke richting ze in hun verdere opleiding zullen volgen. 

Onder het nieuwe onderwijssysteem hebben de richtingen de aanduidingen  

1 : Algemeen Vormend Onderwijs A AVO / Beroeps Gericht Onderwijs BGO : Diensten Sector Reken

2 : Algemeen Vormend Onderwijs B AVO / Beroeps Gericht Onderwijs BGO : Technische Stream Wiskunde, Natuurkunde, Biologie

3 : Algemeen Vormend Onderwijs C AVO / Beroeps Gericht Onderwijs BGO :  Talen / Computer

Een van de redactrices van Dagblad Suriname zag enkele leerlingen op het erf van de Ritfeldschool in een groep juichen en ging even kijken. De leerlingen waren bereid voor een kort gesprek. 

Cathelyn vertelt met tranen van blijdschap: “Ik voel me zeer gelukkig. Ik heb alle richtingen behaald en kies voor richting B. Mijn droom is om huisarts te worden en de zieken in Suriname te helpen. Gezondheid is voor mij een topprioriteit, en ik wil veel voor mijn medemensen betekenen.”

Chenefiar heeft ook alle richtingen gehaald, maar op advies van haar leerkrachten kiest ze voor richting A, omdat ze haar ambitie om rechter te worden wil nastreven.

Kenny heeft echter alleen richting A en C behaald, wat hem in een moeilijke situatie plaatst, omdat hij graag naar richting B wil. Hij is vastberaden om in bepaalde vakken herexamens te doen om zijn kans op deze richting te vergroten, en hij hoopt dat hij zijn doel kan bereiken.

De leerkrachten zijn ontzettend blij met de resultaten van hun leerlingen en feliciteren hen van harte. Ze benadrukken, dat de leerlingen deze prestaties niet alleen hebben behaald, maar ook met de steun van hun ouders en verzorgers. Als afsluiting wensen de leerkrachten iedereen een fijne vakantie toe, zodat ze kunnen ontspannen en opladen voor de volgende stappen in hun onderwijsreis.

CS

error: Kopiëren mag niet!