Aanklagers ICC houden Venezuela in de gaten, waar veiligheidstroepen hard optreden tegen afwijkende meningen

Aanklagers van het Internationaal Strafhof in Den Haag zeiden maandag dat ze de gebeurtenissen in Venezuela “actief in de gaten houden”, waar veiligheidstroepen hardhandig tegen de oppositie zijn begonnen in de nasleep van de betwiste presidentsverkiezingen in het land.

Strijdkrachten die loyaal zijn aan president Nicolás Maduro hebben meer dan 2.000 mensen opgepakt, omdat ze tegen de president hadden gedemonstreerd of zijn beweringen dat hij een derde termijn had gewonnen bij de verkiezingen van 28 juli in twijfel trokken, ondanks sterk bewijs dat hij de stemmen met meer dan twee tegen één had verloren. één marge.

In een schriftelijke verklaring aan verslaggevers zei het kantoor van ICC-aanklager Karim Khan dat het “de huidige gebeurtenissen actief in de gaten houdt en meerdere meldingen heeft ontvangen van gevallen van geweld en andere beschuldigingen na de presidentsverkiezingen van 28 juli in Venezuela.”

Maduro heeft de Venezolanen opgeroepen verkiezing twijfelaars aan de kaak te stellen via een door de overheid beheerde app die oorspronkelijk is gemaakt om stroomstoringen te melden, aldus persbureau Associated Press.

error: Kopiëren mag niet!