Nog geen zicht op vakantie schoonmaakproject voor leerlingen

In de afgelopen jaren was de grote vakantie een periode waarin minderbedeelde studenten een kans kregen om wat extra zakcenten te verdienen. Dankzij het overheidsinitiatief, bekend als het “Krin Kondre Actie”-project, konden leerlingen die de leeftijdsgrens 15 tot 18 jaar  hadden bereikt, zich aanmelden voor vakantiewerk in verschillende districten. Dit initiatief bood velen de mogelijkheid om de kosten voor schoolbenodigdheden, die elk jaar stijgen, te dekken.

Voor dit jaar is er echter nog geen zicht op een soortgelijk project. Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken heeft nog geen officiële aankondiging gedaan over de voortzetting van een soortgelijke  initiatief, wat voor veel ouders en studenten een zorgpunt vormt. Met de stijgende prijzen voor schoolspullen en andere benodigdheden, groeit de onzekerheid onder gezinnen die deze financiële steun hard nodig hebben.

Ondanks het uitblijven van overheidsinitiatieven, zijn enkele particuliere bedrijven al begonnen met het aanbieden van vakantiewerk aan studenten. Deze posities zijn echter beperkt door het grote aantal geïnteresseerden. Hierdoor is de kans voor studenten om een baantje te vinden relatief klein.

Het is momenteel onduidelijk of het ministerie alsnog met een oplossing zal komen om deze groep studenten te ondersteunen. Voorlopig blijven veel gezinnen afhankelijk van de particuliere sector of andere creatieve manieren om de benodigde schoolspullen aan te schaffen voor het komende schooljaar.

error: Kopiëren mag niet!