App gelanceerd in India om aantal doden door olifanten terug te dringen

De staat Assam in India heeft een app voor mobiele telefoons gelanceerd die erop gericht is de sterfgevallen als gevolg van wilde olifanten terug te dringen.

De Haati-app waarschuwt mensen voor naderende kuddes olifanten, zodat ze uit de weg kunnen gaan. Assam heeft een van de grootste olifantenpopulaties in India en een groot aantal sterfgevallen onder olifanten en mensen als gevolg van hun interacties.

Natuurbeschermers zeggen dat olifanten in Assam agressiever worden omdat hun leefgebieden kleiner worden en zelfs hun traditionele natuurlijke corridors worden aangetast.

Volgens officiële gegevens die in maart door de Hindustan Times werden aangehaald, werden in India tussen 2020 en 2024 1.701 mensen gedood door olifanten.

De in Assam gelanceerde app is ontwikkeld door Aaranyak, een biodiversiteitsorganisatie in Noordoost-India. Het bevat ook een formulier waarmee slachtoffers en hun familieleden schadevergoeding kunnen eisen van de lokale overheid in geval van letsel of overlijden als gevolg van een aanval door de dieren.

error: Kopiëren mag niet!