Brasa Plein bomvol tijdens viering 145 jaar vestiging Nieuw Nickerie

Duizenden bezoekers, waaronder vooral lokale toeristen, hebben afgelopen weekend de viering rond 145 jaar vestiging Nieuw Nickerie, de hoofdplaats van Nickerie, meegemaakt.

Het centrum van de stad rond het Brasa Plein was zowel vrijdagavond als zaterdagavond bomvol. Bezoekers, jong en oud, hebben genoten van diverse attracties. Standjes met voedsel en drankjes waren vooral in trek. Er werd een wandelmars gehouden door lokale ondernemers waaraan honderden mensen hebben deelgenomen. Daarnaast was er muziek en entertainment. 

Logeerhuizen waren in het weekend volgeboekt en tot laat in de avond werd er gefeest. Tegenover Dagblad Suriname gaf een groep stedelingen aan dat de activiteiten een leuke ontsnapping waren van de dagelijkse drukte in Paramaribo. “We kunnen hier lekker chillen.” 

De aftrap van de viering werd afgelopen week door president Chan Santokhi gegeven. Hij heeft daarnaast samen met First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry en districtscommissaris Senrita Gobardhan van Nickerie het startsein gegeven voor het opzetten van een herdenkingsmonument in verband met 145 jaar Nieuw Nickerie. Dit monument komt te staan bij het kanaal tegenover de lokale politiepost. 

Nieuw Nickerie werd officieel gevestigd in 1879. In het verleden was het districtscentrum van Nickerie, Nieuw-Rotterdam, verder stroomafwaarts gesitueerd. Deze plaats overstroomde echter meerdere keren en men besloot om het districtscentrum te verplaatsen naar de huidige locatie. Nieuw Nickerie is naar inwonersaantal de derde stad van Suriname, gelegen aan de linkeroever van de Nickerierivier. 

error: Kopiëren mag niet!