Duizenden toeristen genieten van ‘nieuwe’ strand nabij zeedijk Nickerie

Het nieuwe strand nabij de zeedijk in het district Nickerie was afgelopen weekend in trek. Duizenden bezoekers, gezinnen, jong en oud, hebben een bezoek gebracht aan dit strand. Velen waren bijzonder onder de indruk van de recente transformatie die het gebied heeft ondergaan.

Het strand wordt nu ook een belangrijke toeristische trekpleister. “Het stand is even goed als in het buitenland, dit is prachtig”, aldus Fabian J., tegenover Dagblad Suriname. “Ik dacht even dat het Scheveningen, in Nederland, was. Het is heel netjes en rustig hier, ik zal vaker komen”, vervolgt hij. 

Ook Tanisja P., was onder de indruk. “Ik had gehoord dat het mooi was, maar ik had geen hoge verwachtingen. Maar, dit is inderdaad heel prachtig.” 

Zoals Dagblad Suriname afgelopen maand meldde is het uitgestrekte gebied ontstaan nadat de zee grote hoeveelheden zand heeft aangespoeld. Bij het strand kunnen zowel inwoners als bezoekers genieten van de ambiance en de natuurlijke schoonheid van het gebied. Het strand biedt een ideale plek voor ontspanning, recreatie en diverse watersportactiviteiten.

Lokale ondernemers maken nu al gebruik van de mogelijkheden en het gebied wordt nu op innovatieve wijze ingezet en verder ontwikkeld. Dit zorgt niet alleen voor een aantrekkelijker landschap, maar ook voor nieuwe mogelijkheden voor toeristische activiteiten en investeringen. 

Lokale ondernemers zien deze ontwikkeling als een kans om hun diensten uit te breiden. Er zijn bijvoorbeeld plannen voor de verhuur van watersportuitrusting. Dit zal naar verwachting veel meer toeristen aantrekken.

Het Commissariaat Nickerie heeft onlangs in samenwerking met lokale financiering een trap en een brug in gebruik genomen. Met de voortdurende inspanningen van de lokale autoriteiten en de steun van de gemeenschap, lijkt de toekomst van de zeedijk in Nickerie er rooskleurig uit te zien.

error: Kopiëren mag niet!