Alle 62 lichamen van vliegtuigcrash Brazilië geborgen

Reddingswerkers in Brazilië hebben alle 62 lichamen geborgen van de slachtoffers van de vliegtuigcrash van vrijdag. Het gaat om 34 mannen en 28 vrouwen, allemaal Brazilianen. Vier slachtoffers hebben een dubbele nationaliteit: drie Venezolanen en een Portugese vrouw.

De meeste lichamen zijn naar een mortuarium in Sao Paulo gebracht voor identificatie. Eerder waren de lichamen van de piloot en copiloot al geïdentificeerd.

De drie Venezolanen zijn een jongen van 4, zijn moeder en grootmoeder, meldt de Braziliaanse krant O Globo. De hond van de jongen zat ook aan boord van het toestel.

Het 14 jaar oude vliegtuig van de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Voepass was voor een binnenlandse vlucht onderweg van Cascavel, een plaats in het zuidwesten van Brazilië, naar Guarulhos, een stad ten noorden van Sao Paulo. Op zo’n 80 kilometer van de luchthaven kwam het toestel in moeilijkheden, waarna het in een woonwijk neerstortte.

Over de oorzaak van de crash is nog altijd weinig duidelijk. Volgens de Braziliaanse krant O Globo verloor het toestel binnen een minuut 4000 meter aan hoogte. Enkele seconden later volgde de crash. De piloten zouden geen noodsignaal hebben verstuurd.

error: Kopiëren mag niet!