Eerste LEGO-haai van collectie die in 1997 bij storm van schip viel voor kust Engeland gevonden

Een visser heeft voor de kust van het uiterste zuidwesten van Engeland een LEGO-haai opgevist. Het is voor het eerst dat er een haai uit een gigantische collectie LEGO-figuren die bij een zware storm in 1997 overboord sloeg van een vrachtschip is gevonden.

De gelukkige vinder is Richard West, een 35-jarige visser uit Devon. Hij viste het LEGO-stukje op bij Land’s End, in het graafschap Cornwall. Daar belandden maar liefst vijf miljoen LEGO-stukjes in de zee na een zware storm.

Onder die miljoenen LEGO-steentjes waren 352.000 flippers, 97.500 duikflessen en 92.400 zwaarden.

In de daaropvolgende jaren hebben verzamelaars er een sport van gemaakt om de verschillende LEGO-stukjes te vinden. Vondsten worden gemeld bij het project Lego Lost at Sea. Vooral de zeldzame steentjes zijn in trek. De octopus is met 4.200 stuks een van de zeldzaamste.

De LEGO-haaien zijn met 51.800 stuks niet zo zeldzaam, maar zijn zoals gezegd nog niet eerder gevonden. Het gaat bovendien om een donkergrijze haai, waarvan er 22.200 in de scheepslading zaten. “Ik was gelukkiger met de haai dan met al het andere dat deze week in de netten zat”, zei West tegen BBC News. “Het is een echte schat.”

error: Kopiëren mag niet!