Een van zeven uit cellenhuis politie Geyersvlijt ontsnapte arrestanten opgepakt

De politie heeft zaterdag 10 augustus een van de zeven ontvluchtte arrestanten, Giann Rigters,  in een appartement te Meerzorg in het district Commewijne waar hij zich ophield, aangehouden. 

Hij had kans gezien op woensdag 31 juli samen met 6 andere arrestanten uit het cellenhuis van het politiebureau Geyersvlijt te ontvluchten.

Na zijn ontvluchting maakte hij zich schuldig aan verschillende strafbare feiten en heeft daarbij twee andere verdachten misbruikt om de strafbare feiten te plegen. Ook deze verdachten D.S. en M.B. zijn door de politie in de kraag gevat.

De verdachte Rigters heeft met zijn kompanen D.S. en M.B. zich na zijn ontvluchting onder meer schuldig gemaakt aan oplichting door met een valse identiteitskaart (ID) een gouden halsketting te laten vervaardigen van voor een bedrag van meer dan SRD 80.000. Ook heeft hij op slinkse wijze een pick-up zichzelf weten toe te eigenen. 

Hij werd echter door de politie in beeld gebracht, waarna het adres waar hij na zijn ontvluchting in het gehuurde appartement verbleef, werd aangedaan. Op hem werd een vervalste ID kaart teruggevonden en in beslag genomen.

Samen met de twee andere verdachten die hand en spandiensten verrichten voor deze verdachte, werd hij ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau Geyersvlijt.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij samen met zijn kompanen hangende het onderzoek door de recherche van Regio Paramaribo achter slot en grendel geplaatst.
Aan de aanhouding van de zes andere ontvluchtte arrestanten wordt gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!