Australiër Dave (40) glijdt uit op paadje, valt in rivier en wordt opgegeten door krokodil

Huisarts Dave Hogbin (40) uit Newcastle, New South Wales, was op kampeervakantie met zijn vrouw Jane en drie zoons – van zeven, vijf en twee – toen hij zaterdagmiddag 3 augustus in een rivier viel en verder het water in werd gesleurd en opgegeten door een bijna vijf meter lange krokodil, zo schrijft het familielid.

Het gezin met drie zoons liep langs de Annan River in Cooktown. Vader gleed opeens onderuit toen de wandelroute onder hem begon te schuiven. Zijn vrouw Jane probeerde hem nog uit het water te trekken, maar dreigde ook het water in te gaan.

Haar man riep toen dat ze hem moest loslaten. Het gezin noemt Dave in een verklaring een ’held’. Een schoonzus van de huisarts zegt aandacht te willen vragen voor het gevaarlijke gebied, maar zoekt ook de publiciteit om te zeggen dat Hogbin ’een geweldige en onbaatzuchtige man’ was.

Het pad waar het gezin liep is populair onder toeristen omdat je bij ’Crocodile Bend’ van dichtbij grote krokodillen kan zien. Op het bewuste punt lag ook een bijna vijf meter lange ’croc’ klaar die de huisarts meesleurde.

De politie van Queensland maakte bekend dat er menselijke resten zijn gevonden in een doodgeschoten krokodil in Cooktown. De resten moeten nog formeel worden geïdentificeerd.

error: Kopiëren mag niet!