VHP DNA-lid Mahinder Jogi uit harde kritiek op nieuw NDP-bestuur

VHP Assembleelid Mahinder Jogi heeft scherpe kritiek geuit op de recent gekozen leden van het NDP-bestuur. Volgens Jogi zijn alle nieuwe bestuursleden van dezelfde strekking. “Al die mensen daar zijn eenzelfde pot nat. Of het nou gaat om Abrahams, of het nou gaat om Simons”, zei hij.

Jogi bekritiseerde Jennifer Simons, voormalig voorzitter van het parlement, hevig. Hij gaf aan dat, als zij haar bevoegdheid niet had gebruikt om de Wet op de Staatsschuld meerdere keren te wijzigen, de huidige economische ramp voorkomen had kunnen worden. “Waarom heeft mevrouw Simons de rechtsstaat ondermijnd door de wijziging van de Amnestiewet op de agenda te brengen? Ze heeft de basis gelegd voor de vernietiging van het land”, aldus Jogi.

Jogi vervolgde zijn kritiek door te stellen dat Simons, met haar positie als parlementsvoorzitter, Bouterse en zijn aanhangers alle ruimte heeft gegeven om het land naar eigen inzicht te besturen, wat volgens hem rampzalige gevolgen heeft gehad. “Mevrouw Simons, Abrahams, al die mensen zijn dezelfde pot nat”, herhaalde hij.

Jogi waarschuwde dat als de bestuursleden uit dezelfde groep blijven komen, Suriname opnieuw dezelfde destructieve koers zal varen. “Het volk van Suriname moet op zijn hoede zijn’, besloot Jogi.

error: Kopiëren mag niet!